CASTAÑO, A HISTORIA DE OURENSE( EP,ESO e Bacharelato)
Data inicio: 04/02/2013 Data fin: 15/02/2013
Descrición
Esta actividade constará dunha parte teórica e outra práctica.
A parte teórica constará de conferencias a cargo dun experto que exporá as características máis salientables destes produtos gastronómicos, a súa importancia ao longo da historia e os distintos usos que lles podemos dar e as distintas formas de cociñalos. Terá unha duración de 1.00h.
A parte práctica constará de a realización de cestería tradicional do Castiñeiro.
Despois dos anos 60, o abandono das aldeas e como consecuencia as formas de vida rurais fan cambalear todas as artes tradicionais. A cestería cae no esquecemento, facendo a xente cada vez máis dependente dos cartos e inútil para fabricar utensilios ou ferramentas coas súas mans. De aí xorde o interese por este obradoiro de cestería en castañeiro para que as súas técnicas e trenzados permanezan entre nós e poidamos ser os novos herdeiros dun coñecemento ancestral. Terá unha duración de 100 minutos
Obxectivos
Coñecer o castiñeiro, os seus froitos, a súa madeira e usos.
Dar a coñecer a importancia histórica destes produtos gastronómicos para a nosa cidade.
Aprender distintas formas de manipulalos.
Destacar a importancia económica
Descubrir e aprender as técnicas de entrelazado de fibras vexetais flexibles como é a medula de castiñeiro.
Contidos
O castiñeiro: A árbore, a súa madeira e usos.
Técnicas de trenzado.
Técnicas de peche.
Cestería tradicional de castiñeiro.
Lugar de realización
Aula da Natureza do río Miño. Paseo fluvial de Oira s/n
Destinatarios/as
Primaria, ESO e Bacharelato
Periodización
Do 4 ao 8 do febreiro do 2013 de 10:00 a 13:00
Duración: 150 minutos
Coordinador: Luis Herminio Amigo Estrada (988510781 / 988388136 / aulanatureza@ourense

A Concellería de Educación tenta fomentar a participación cidadá nos aspectos relacionados co medio ambiente urbano, a través da sensibilización, formación e educación para achegar a poboación en xeral o coñecemento da realidade ambiental, no noso contorno, é un aspecto imprescindible, preténdese ir creando unha maior conciencia ecolóxica capaz de colaborar cos necesarios esforzos que permanentemente hai que realizar para lograr cada día un maior equilibrio medio ambiental.
O señor Benjamin foi por riba dos seus requisitos para axudarme co meu préstamo que empregou para ampliar o meu negocio de farmacia, eran xoias simpáticas, profesionais e absolutas para traballar. Recomendaré a calquera persoa que busque préstamo para contactar. Lfdsloans@outlook.com.WhatsApp ... + 19893943740.
ResponderEliminar