lunes, 6 de febrero de 2017

*CASTAÑO, MÁIS QUE UNHA FRUTA. (Centros Educativos)

*CASTAÑO, MÁIS QUE UNHA FRUTA. (Centros Educativos)
Data inicio: 09/02/2017     Data fin: 16/02/2017
Descrición
Esta actividade constará dunha parte teórica e outra práctica.A parte teórica constará deconferencias a cargo dun experto que exporá as características máis salientables destes produtos gastronómicos, a súa importancia ao longo da historia e os distintos usos que lles podemos dar e as distintas formas de cociñalos. Terá unha duración de 1.00h.

Obxectivos
Coñecer o castiñeiro, os seus froitos, a súa madeira e usos.
Dar a coñecer a importancia histórica destes produtos gastronómicos para a nosa cidade. Aprender distintas formas de manipulalos.
Destacar  a importancia económica

Manuel Lopez de IXP da castaña de Galicia
A parte práctica constará de  a realización de CUPCAKE DE CASTAÑA CON CHOCOLATE

 A castaña: Breve Descrición
* Castaña:
-Properties nutricionais
-Aprovechamento: pel,ourizo e propia castaña
* Práctica con castaña: CUPCAKE DE CASTAÑA CON CHOCOLATE
 

- Material:
* Castaña seca  de Ríos( Ourense)
* Chocolate e laranxas ou mandarinas Bio (Milhflor)

Centro que participa
(PADRE FEIJOO)    45    2º ESO    09-02-2017 9:45
(Seminario Menor)   16    1º ESO    09-02-2017  12:00
(DIVINO MAESTRO)    25    6º e.p.    16-02-2017  9:45
(DIVINA PASTORA)    SOBRE 30    ESO    16-02-2017  12:00

O obxectivo é a explicación detallada do uso do froito do castiñeiro, mentres obrdoiro de cociña explicando a importancia dos alimentos orgánicos e aposta para promover produtos galegos.
Haberá tamén unha degustación de castañas pan panadería Faragullas Allariz.

Luz Seoane. Biólogo e nutricionaisMilhflor S.L.

No hay comentarios:

Publicar un comentario